13.10.05

עוגת גבינה לשבת


עוגת גבינה לשבת
ישנם כללים להכנת עוגות גבינה מוצלחות: שהעוגה לא תיפול, שלא תסדק, שתשאר גבוהה, יפה .. לבנה
לא מעט אופים רוצים להוציא תחת ידם עוגת גבינה מוצלחת, וחוששים.. אני מקוה שלאחר שתאפו את העוגה הזו - כבר לא תחששו
האמת אין קל מזה, הנה מתכון פשוט לעוגת גבינה שתמיד מצליח. וגם – החומרים זמינים וקלים להשגה: נחוצים לנו מספר חבילות גבינה מהסופר שתמיד ניתן לרכוש גם ימים מראש, ביצים , סוכר..מעט קמח ואל תשכחו את הוניל- ויש לנו עוגת גבינה ממש , מעכשיו לעכשיו
ביננו, אתם מכירים מישהו שהיה מתנגד בחום הזה, לפרוסת עוגת גבינה צוננת שלצידה מונחים פירות העונה – טריים או ליפתן פירות או ריבת דובדבנים טרייה ליד
במתכון הזה ,חסכתי לכם את הפרדת הביצים, אין לישות או הקצפות. , אין צורך להפעיל מיקסרים
כל שתצטרכו להכנת העוגה הזו : קערה אחת גדולה ותו לא. הכי כייף בחום הזה, וגם חסכתי לכם את הכלים
העוגה נחתכת יפה לאחר צינון, רכה ומעודנת, כמו גבינת שמנת אבל מגבינה רזה בהרבה
חשוב להצלחת המתכון:לאפות את העוגה בדיוק לפי ההוראות, לצנן לפחות שעה בתנור מכובה, רצוי להכין יממה מראש ולצנן לילה בקרור

עוגת גבינה שתמיד מצליחה-המתכון

החומרים לבצק:2/3 כוס קמח רגיל = 100 גרם קמח רגיל ,2 כפות סוכר = 30 גרם סוכר+ 25 גרם חמאה קרה שזה רבע חבילה חמאה קטנה
כ- 2 כפות מים קרים
החומרים למלית גבינה:קילו ורבע גבינה לבנה רכה מסוג סקי 5% שומן =1250 גרם ,שזה =5 קופסאות גבינה בתכולה של 250 גרם כל אחת, 3/4 1 כוסות סוכר = 350 גרם - ניתן להפחית 2-3 כפות סוכר מהכמות הזו ,4 -5 כפות קמח = כ- 40 גרם, קליפה מגוררת מלימון אחד , כף תמצית וניל מקורמיק, 5 ביצים גדולות מספר 1

תבנית נחוצה : תבנית קפיצית 24 ס"מ
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום של 200 מעלות
להכנת הבצק :בקערה גדולה ,לערבב את הקמח+הסוכר .לחתוך פנימה עם סכין חתיכות חמאה קטנות ,לערבב ביד ליצירת גרגירים. להוסיף לאט את המים הקרים,להתחיל עם כף מים ולהוסיף לפי הצורך -א יותר מ- 2 כפות מים קרים
לערבב ידנית בתנועות סיבוביות עד קבלת פרורי בצק גדולים ,לא לאחד לכדור

לרפד תחתית תבנית קפיצית 24 ס"מ בנייר אפייה, את השוליים של התבנית לשמן במעט שמן או חמאהלהדק את פירורי הבצק לתחתית התבנית קפיצית, הפרורים יכסו בשכבה מינימלית את תחתית התבנית הקפיצית . לאפות את הבצק 10 דקות בתנור החם
. להוציא מהתנור, לצנן על רשת. להנמיך חום התנור ל- 160 מעלות
למלית
באותה קערה שעירבבנו את הבצק, לערבב גבינה לבנה וטרוף פנימה את הסוכר
להוסיף:קמח,קליפת לימון ווניל.לערבב היטב
לטרוף פנימה ביצים, אחת בכל פעם. אני אוהבת להשתמש במטרפה ידנית- לא חשמלית לצורך זה, ניתן לערבב גם עם כף עץ , לצקת את מלית הגבינה על הבצק האפוי והצונן, ליישר לאפות בחום של 160 מעלות למשך שעה ורבע
לצנן את העוגה לפחות שעה בתנור כבוי וסגור
לאחר כשעה נוספת , לשחרר בעדינות את דפנות התבנית ולהחזירם לצינון מוחלט של העוגה במקרר
בתאבון
להדפיס ולשמור:עוגת השבת שלנו <----- span="">momsrecipesandmore.blogspot.com
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 2.5 ישראל של Creative Commons. website counter
  • Google News