18.2.07

מתכונים וכתבות




לחובבי אפיית הלחמים- ככה אפשר לשלוח גור בדואר

שיניתי כיוון , ככה חורצים לחם

הסיפור האמיתי על מקור הבשר ומוצרים מהחי-אנימציה

אומנות הסושי - פה

הפיצה ששיגעה את הרשת

לחמניות נהדרות אפשר למצוא בקובץ הזה

ארבעים ושניים מתכוני בון אפטיט נבחרים- פה

מרובעיות שוקולד אספרסו - מתכון נחמד שהוכן כבר- פה

ספר שוקולד שאני מאוד אוהבת ואולי ניתן עדיין לרכישה או הזמנה בצומת ספרים הוא

Chocolate: Cooking with the World's Best Ingredient by Christine McFadden; Christine France

מקפא מי ורדים ולחלב של דונה היי- לא נוסה עדיין, מתכון פה + 3 מתוקים משוקולד- פה + פה וגם פה
לעגבניה הרבה פנים-צפו במצגת הזו,בלוג עם ניחוח לחם טרימתכוני שוקולד פה וגם פה ובמעבר חד - כתבה על סטייקים


,פוקאצ'ה יפה מאוד שהוכנה על ידי מריה מנאפולי - אפשר למצוא פה,וזו פוקאצ'ה עם עגבניות שנראת משוה מיוחד,עוגת שוקולד של פייר הרמה,ועוגת שכבות שוקולד הונגרית

וטורט אל קאזר רומני מתכון לא מתורגם
 

קישורים על אוכל, מתכונים וחיוכים

מצגת על ירקות ופירות מקושטים, לא חדש - אבל ההצגה חביבה, שלג מכל כיוון - הגבירו רמקולים ותהנו
הכנתי פעם פאי עגבניות וגבינה על בסיס בצק תפוחי אדמה - הנה המתכון-נחמד, ומזמן בניו יורק טיימס פורסמה עוגת גבינה ומנגו, לא נוסתה וגם עוגת וניל ותותים שנראת מצויין- 2 המתכונים נמצאים פה
את מרשם:רביולי נוסח סרדינייה-לא הכנתי מזמן, נראה טעים והגיע הזמן לשיחזורים
שימושים נוספים למוצרי מזון ומוצרים ביתיים ,רוצים טפט מקורי וגם קשור לאוכל? - לאתר הניוזילנדי הזה יש מה להציע לכם, רק בחרו את גודל הטפט הרצוי
שרי מאורט העלתה פעם מסמך וורד על סושי - הנה הוא,מתכונים מצולמים בשלבים ובצרפתית - אפשר למצוא פה, הפיצה זו דוגמא אחת מיני רבים,
קישורים נמחרים הקשורים למזון- פה,
לביבות תפוחי אדמה - נוסח אירלנד ,הכנתי מזמן ,אבל זוכרת שאהבנו
זה מתכון טעים לניוקי, שהכנתי לא מעט פעמים, וזה מתכון לניוקי ברוטב פטריות שטרם הוכן של השפית ג'ודי אדמס
אתר שכולו פילו , כולל מתכונים, וארבע אתרי מתכונים שכדאי לבדוק-לא זוכרת שעיינתי בהם לעומק- אולי זה הזמן:פה ופה ופה וגם פה
ספרון 16 עמודים בפורמט פי-די-אף על מתכוני הקיץ של ווילאם סונומה - יופי
עוד אתר מתכונים, ופה מעינים פיתה ערבית
ועוגת שוקולד -שזיפים ומסקרפונה מניוזילנד
 
האשה בכחול..צולמה במרכז רפואי רבין לפני למעלה מחודש


2 pounds raisins1 pound sugar1 lemon6 quarts boiling water
Place the raisins, sugar, and the lemon in a large stone or ceramic jar.
Add 6 quarts of boiling water and stir every day for a week, covering with a towel.
Then strain and bottle. Let sit for another 10 to 12 days.
Yield: about 6 quarts
<
<
Blitzkuchen mit apfeln (apple cake) עוגת תפוחים
6 Apples; Medium, Tart
2 Lemons; Medium, Juiced
3 tablespoon Sugar
3 tablespoon Butter
¾ cup Sugar
2 Egg Yolks; Large, Divided *
½ Lemon;Juiced And Peel Grated
1 teaspoon Baking Powder
1 ½ cup Flour; Unbleached
¾ cup Milk
1 tablespoon Rum
2 Egg Whites; Large
1 tablespoon Butter; To Grease Cake Pan
1 teaspoon Vegetable Oil
3 tablespoon Confectioners' Sugar

* Do not put the egg yolks together as they will be used individually.

Peel apples, cut in half and core. Cut decorative lengthwise slits in apples, about 1/2-inch deep. Sprinkle with lemon juice and sugar. Set aside. Cream butter and sugar together. One at a time, beat in egg yolks. Gradually beat in lemon juice and grated peel. Sift baking powder and flour together. Gradually add to batter. Blend in milk and rum. In a small bowl, beat egg whites until stiff. Fold into batter. Generously grease a springform pan. Pour in batter and top with apple halves. Brush apples with oil. Bake in a preheated 350 degree F. oven for 35 to 40 minutes. Remove from pan and sprinkle with confectioners' sugar. Submitted By MICHELLE BRUCE On 03-09-95 German Apple Cake עוגה נוספת לחם טעים
עוגיות שוקולד צ'יפס
This is the absolute most delicious and foolproof chocolate chip cookie recipe I have ever tried. It gives you cookies with crisp, caramelized edges and relatively soft middles. The ingredients are not so different than those in the recipe on the back of the chocolate chip bag, but the cooking method is very different. Please give it a try and see if it doesn't fix your problem.

Please note: The recipe requires you chill the dough for at least two hours.

Alice Medrich’s Chocolate Chip Cookies
From Cookies and Brownies
Makes about five dozen cookies

2 1/4 c. all-purpose flour
1 tsp. baking soda
16 Tbsp. unsalted butter
3/4 c. granulated sugar
3/4 c. packed brown sugar, lump-free
1 tsp. salt
2 large eggs
1 tsp. vanilla extract
2 c. chocolate chips
1 c. coarsely chopped walnuts or pecans

Equipment
2 cookie sheets, ungreased

Combine the flour and baking soda in a bowl and whisk together thoroughly. Set aside.

Cut the butter into chunks and melt it in a large saucepan over medium heat. Remove the pan from the heat and stir in the sugars and salt. Mix in the eggs and vanilla. Stir in the flour mixture just until all of the dry ingredients are moistened. Let the mixture and the pan cool. Stir in the chocolate chips and the nuts. Cover and refrigerate for at least 2 hours, preferably overnight.

Preheat the oven to 375 Fahrenheit degrees. Position the racks in the upper and lower thirds of the oven. Remove the dough from the refrigerator to soften. Scoop rounded tablespoons of dough and place them 3 inches apart on cookie sheets. Bake for 9 to 11 minutes, or until the cookies are golden brown at the edges and no longer look wet on the top. Rotate baking sheets from top to bottom and front to back about halfway through the baking time to ensure even baking. Remove from the oven and let cookies firm up on the pan for 1 to 2 minutes. Use a metal pancake turner to transfer them to a rack to cool completely before storing or stacking. May be stored in a tightly sealed container for several days.

Variation:
Nut clusters. These are rich. Consider making them half size. Omit the chocolate chips. Substitute 4 to 5 cups of any nut pieces you like for the walnuts, like macadamias, skinned and toasted hazelnuts, salted peanuts, cashews or Brazil nuts.
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 2.5 ישראל של Creative Commons. website counter
  • Google News